torstai 14. huhtikuuta 2011

Kevätkylvöjä

Pitkään tämä on ollut mielessä - ja nyt se on tehty. Huhtikuun kylvöt on saatu tehtyä ja enää tarvitsisi raivata lisää tilaa yläkertaan. Ompelukset saavat hetkeksi väistyä tulevien taimien tieltä.

Kaiken kaikkiaan kasvatukseen päätyi:
Yrteistä: Basilica Genoveser, Punalehtinen basilica, Mäkimeirami l. Orecano, Timjami, Ruohosipulit (tavallinen, paksulehtinen ja kiinalainen), Salvia ja Laventeli.
Kasvikset ja vihannekset: Avomaankurkut (Favör II ja pitkä), Kesäkurpitsa ja talvikurpitsa (Mr. Fothergill's Butternut Howk1).
Muut kasvimaan asukit: Koristekurpitsaa ja Samettikukkia (ryhmä-, Panther ja sekoite).
Kukat: Kelloköynnöstä. kangasajuruohoa ja väriminttua.

Aikaahan tuo vie mutta kuvittelen säästäväni muutaman euron muihin taimiin kasvattamalla itse eniten tarvitsemiani taimia. Kokemuksesta kurkkun ja kurpitsan taimia pitää "olla varalla" jos on huumaantunut kesäkuun alun lämpöisistä päivistä ja sitten yöpakkanen puraisee. Ja ylimääräiset voi aina lahjoittaa pois. Kesän tavoitteena on istuttaa viime kesänä rakennetun hiekkalaatikon ja kiveyksen laidalle syreenin alle orecanoa, timjamia, kangasajuruohoa ja salviaa. Saa nähdä kestävätkö kasvit talven lumitaakkaa ja haastavia olosuhteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...