keskiviikko 30. lokakuuta 2013

potkua sitruunasta - lemon bird

Hyvin usein tuntuu että aina tekee samoja ruokia.
Muksut ei valita, etenkin jos ne samat ovat spagettia ja lihapullakastiketta tai perunoita jollain soosilla. Itse sitä tuntuu kaipaavan jotain ekstraa, etenkin siihen tekemiseen miksei makuihinkin, ja jos vielä pääsee vähällä puurtamisella hellan ääressä vielä parempi.

Jamie Oliverin kirjat olen huomannut hyviksi inspiraation lähteiksi. On siellä hyviä reseptejäkin toteutettaviksi, mutta aina ei jaksa eikä pysty. Arkena nopeus ja helppous on valttia. Tämä on sitä - ainakin helppo.

There we go:

Lemon bird

Ihan tavallisia broilerin koipia 1kg. Huuhdo marinadit pois, ja kuivaa tiput. Laita uunivuokaan oliiviöljyä, ruohittua mustapippuria ja tuoretta silputtua salviaa.
Pyöräytä koivet uunivuokaan ja pyörittele mausteet lihoihin.

Pese sitruuna, puolita, purista mehut lihojen päälle. Lohko puolikkaat ja laita koipien joukkoon.
Kuori muutama valkosipulin kynsi, murskaa karskisti veitsen lappeella ja heitä sekaan.
Tuoretta ruohosipulia pinnalle ja alle mausteeksi.
Uunissa keskitasolla 200-225 asteessa noin 40 min tai kunnes kypsää.

Lisäksi hyvää riisiä ja vihreä salaatti. Taas kelpaa.










Lemon bird
Jamie Oliver inspired chicken.
1 kg chicken legs. Rinse marinade oway, dry. Put some olive oil to oven tray, black pepper and fresh sage - and chicken legs too. Stick your hands in it and give little turn.
Wash a lemon, halve it, squeeze juice all over the legs. Cut in slices - throw in. 
Peel 2-3 garlic cloves, give a good crush and throw it in. Add some chives and in to the oven about 40 minutes in 200-225 celcius or untill done.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...