sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kurpitsasta lyhdyksi ja vähän muuhunkin..



Koska kurpitsasato kaiken kaikkiaan oli viime kesänä täysin surkea tai oikeastaan olematon, niin jouduin tyytymään kaupan kurpitsoihin syksyisissä keittohimoissani.
En tiedä kuinka kurpitsa koverretaan kaiken taiteen sääntöjen mukaan, mutta olen havainnut parhaimmaksi välineeksi muovisen jäätelökauhan ja pienehkön terävän veitsen.


Puhdista kurpitsasta lika (etenkin omalta maalta tuotuna, multa tms. kurpitsan pinnalta)
ja leikkaa "hattu" pois.



Raavi, kaavi ja kaaputa siemenmassa ja verkko pois.
Siemenet voi puhdistaa, kuivata ja paahtaa, jos jaksaa - itse en jaksanut.

Kaavi puhdas malto kattilaan, kuori on loppujen lopuksi aika ohut, 
mutta jos haluat pitää lyhdyn kasassa niin jätä noin sentin verran ympäriinsä.


Kurpitsa-lyhdyn kasvojen leikkaamisen aloitan aina nenästä.
Seuraavaksi leikkaan silmät ja viimeiseksi suun.
Hieman vinot kuviot sopivat halloweenin tunnelmaan.
Kynttilä lasipurkkiin tai tuikkukippoon ja lyhdyn sisään.
























Kurpitsakeitto

Kurpitsan sisus x2
sipuli
kasvisliemikuutio/ kasvislientä
koskenlaskija savuporo-juustoa
vettä

Laita kaavitut kurpitsan sisukset kattilaan, päälle hieman vettä/ kasvislientä, 
(noin 2/3 kurpitsamassan korkeudesta).
 Laita liedelle porisemaan. 
Hienonna sipuli ja lisää kattilaan. 
Lisää kasvisliemikuutio ja tarkista nesteen määrä.
Anna hautua kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. 
Paloittele sulatejuusto kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. 
Anna kiehahtaa vielä ja tarkista maku. 
Jos on liian jäykkää lisää nestettä, jos liian lirua keitä kasaan tai 
sakeuta esim. maizenalla tms.

Nauti raejuuston, kurpisansiemenien ja munan kera.
Lisäksi tuoreita sämpylöitä.

Rauhallista sunnuntaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...