keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Frozenin tunnelmissa



Tänä syksynä on kyllä vaivannut tiukka ompelujumi. Välillä se helpottaa hetkeksi ja sitten ajaudun taas vain selailemaan kaavalehtiä ja järjestelemään kangaskaappia.
Siskon 3-vuotiaiden kaksostyttöjen innostus liuhuhelmaisiin hameisiin ja
orastava Frozen-kuume sai jälleen kangaskaapin syövereihin.
Omalle Tyttöselle tehdystä Frozen-mekosta jäi aikoinaan glitter-tylliä yli ja se toimi loistavana inspiraatiokankaana. Mekkotehtaan Alviina-kaavalla tehdystä mekosta löydät lisää täältä


Samainen mekko onkin siittynyt jo heidän perheeseen neitokaisia ihastuttamaan. Mutta frozen-tyttösiä on kaksi ja yhdestä mekosta tulee vain riita, joten täti-ihminen asialle.
Kangasvarastoista löytyi kaikki tarvikkeet kahteen hameeseen sekä kahteen viittaan.
Hameet ovat omalla kaavalla tehtyjä noin 3-vuotiaan kokoa. Etupituus on 46cm (noin nilkkapituus) ja takaa pidempiä. Alla on lyhyt vuorikangas-alushame ja kimalletylliä on vain edessä. Ylimääräinen kimalle varisee ensimmäisten käyttökertojen ja pesujen aikana.. Eli ei kannata pestä esimerkiksi miehen työneuleiden kanssa samassa.. (mies itse pesi, en ole syyllinen..)



Viitta tai liivi on saanut olkalinjan t-paitakaavasta ja etukaarros on hahmoteltu omasta päästä. Viitat on koottu äitini satiinipuvun jämäpaloista, jotka saatiin juuri ja juuri riittämään. 
Ilman saumuria en suosittele!


 Viitta on sen verran reilu, että alle mahtuu pitkähihainen. Kiinnitys on nepparilla, jotta lapsi itse osaa sen laittaa kiinni. viitan voi huoletta ottaa esim. päiväkotiin ja liihottaa siellä.
Tätäkin kangasta on nähty blogissa aiemmin. Silloin siitä tehtiin Merenneidon pyrstö.


Perheen esikoinen ei juuri liihottamisesta ja mekoista perusta, mutta aina voi mieli muuttua.
Kaapista huuteli vielä yksi Frozen-tyyppinen kangas ja se sai muotonsa Eftelingin Ravelein-viitasta.
Viittat eivät pääse edukseen näin tasaisella pinnalla, mutta 3-vuotiaat mallit eivät päässeet mukaan kuvauksiin ja omille mussukoille nämä ovat liian pieniä.




Turkoosi viitta on kestovaippakangasta ja timantit on liimattu kankaaseen. 
Aika näyttää kestävätkö ne pesussa. 
Jos pikku-Elsat suostuvat kuvattaviksi, niin laitan kuvia joulun jälkeen.



Huurteista Joulua kaikille!
Nähdään ensi vuonna!

These Frozen-inspired skirts and capes are to my nieces. They have fallen in love to Frozen as all 3 year old girls around the world. The skirt is knee lenght about 46cm and longer from the back. Capes upper part is made from t-shirt pattern and modified to jacket. Rest of the cape is drawn by hand. All the fabrics are "left overs" and putting that cape together was quite a puzzel.
For further infomation - pinch me.

Happy holidays!
Stay warm, not Frozen..

See ya next year!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...