torstai 12. huhtikuuta 2012

Elinan Yrttimarinadi lampaalle

Pääkokki Elina toisten marinadien kimpussa.


1 kg lampaan ulkofilettä (mikä tahansa muukin osa käy)

3 valkosipulin kynttä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua basilicaa
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 tl suolaa
1/2 sitruuna (n. 1 rkl mehua marinadiin ja lopulla hierotaan lihojen pinnat)
Mustapippuria myllystä

Sekoita marinadi. Valkosipulin kynnet pilkotaan pieneksi silpuksi ja loput aineet sekoitetaan. Omat lampaamme tulivat Uudesta-Seelannista pakasteena, joten ne piti sulattaa ennen marinointia. Sulaneet fileet huuhdeltiin ja kuivattiin talouspaperilla. Lado fileet muovipussiin ja lusikoi marinadia joka väliin. Sulje pussi ilmatiiviiksi ja pyörittele pussia että marinadi leviää ympäriinsä. Anna maustua vähintään 2h, meillä fileet lepäsivät 2 vrk jääkaapissa. Välillä kääntelin pussia jotta maut pääsevät varmasti joka paikkaan.

Ota lihat lämpenemään 30-60 min ennen paistamista. Meillä lihat lähtivät ulos samalla kun lähdimme virittelemään tulia ulkogrilliin Muurikan alle. Pannun kuumennuttua lihat pannuun - paistoin fileitä vähän "pihvi"-periaatteella eli 3-4 min puolelta sitten kääntö sama toiselle puolelle. Taisivat pyärähtää muutaman kerran lisää jotta sain riittvän kypsyyden. Fileet olivat vähän eripaksuisia joten tarkkoja kypsymisaikoja ei pysty antamaan. Osa fileistä paistettiin kypsäksi ja osa jätettiin kivasti mediumeiksi, jotta kukin ruokailija sai suunmukaista lihaa.

Muurikalta lihat nousivat lepäämään noin 10 minuutiksi folioon käärittyinä liinan alle.
Lisäksi keitettyjä perunoita ja hyvää ruokahalua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...