keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kunnon Grilli Ruokaa




Lisää kuvateksti


Kokonainen GrilliBroiler ja nektariinit vaniljakastikkeella

Marinadi:
N. ruokalusikallinen voita + n. 1 dl oliiviöljyä
Salviaa - reilu nippu silputtuna
Timjamia - sormen paksuinen nippu, lehdet riivittyinä
Ruohosipulia - sormen paksuinen nippu silputtuna
4 isoa valkosipulin kynttä murskattuna

lisäksi hienoa merisuolaa ja pippuria.

Ota lintu pakkauksesta (jos jäinen anna sulaa rauhassa) ja huuhtele ja kuivaa se. Laita lintu työlaudalle ja rusauta (kuin elvyttäisit ilman puhallusta) lintua rintalastan kohdalta. Saksi lintu auki vatsan puolelta ja poista selkäranka sisäpuolelta, niin että lintu jää isoksi levyksi. Kuivaa vielä sisäpuoleltakin. Tee reilut viillot linnun reisiin ja rintapaloihin jotta lämpö pääsee tunkeutumaan paremmin sisään.

Sekoita marinadin ainekset ja hiero linnun pintaan. Ripottele pintaan hienoa merisuolaa ja rouhi pippuria myllystä. Anna maustua yön yli tai vähintään pari tuntia.
Nosta lintu halsteriin ja sitten grilliin. Jos grillaat kaasulla voi linnun laittaa suoraan parilallekin mutta kääntäminen on hieman hankalampaa kuin halsterin kanssa.
Pidä pientä tulta yllä ja reilun tunnin päästä lintu on syömävalmis.

Nosta lintu työlaudalle ja paloittele. Tarjoa lisänä riisiä sekä sekasalaattia.

Grilli nektariinit vaniljakastikkeella

Ota yhtä monta nektariinia kuin on syöjiä + yksi ylimääräinen (että jollakin on varaa santsata)
Huuhdo ja halkaise nektariinit, poista kivet. Lado nektariinit vatiin odottamaan marinadia.

Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl timjamia lehdet riivittyinä

Sekoita marinadi ja lusikoi nektariinien päälle. Anna maustua ainakin 30 min tai sen aikaa kun lintu kypsyy. Nektariinit kypsyvät jälkilämmössä - meillä folion päällä, voipi laittaa suoraan parilan päällekin. Miedolla lämmöllä 5min kuori puolelta ja lopuksi 2 min toiselta. Nosta valmiit hedelmät tarjoiluvatiin ja rinnalle vaniljakastiketta. Voit tehdä kastikkeen itse - minä en jaksanut vaan vaahdotin vaniljakastikkeen purkista. Kukaan ei valittanut =) Tarjoile hetimmiten.
Nektariinien alkuperäinen resepti löytyy täältä Grillatut persikat .



1 kommentti:

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...