perjantai 30. syyskuuta 2016

Friday Flowers - PerjantaipukettiRakastan leikkokukkia. 
Krysanteemi on kestosuosikkani samoin neilikka. 
Täällä ollessa olen uskaltautunut kokeilemaan kaikenlaisia vaihtoehtoja. Useana torstaina ostamme leikkokukkia viikonlopuksi paikalliselta torilta. Kukkapukettia huolella valitsevat lapset ovatkin jo tuttu näky ja usein heille onkin luvassa tikkari kukkamyyjältä. 

Hollannissa kukkabisnes on suuri teollisuuden ala - se näkyy laadukkaina kukkina ja suurena valikoimana niin marketeissa kuin paikallisella torilla. Eri lähteiden mukaan noin puolet Alankomaiden viennistä olisi kukkia. Alsmeerin huutokauppahalli on suurin ja sen myynnistä noin 75% tuleekin hollantilaisilta viljelijöiltä. Alsmeerin huutokauppahallin perinteet ovat pitkät, se aloitti jo vuonno 1912, jolloin kukat tuotiin kanavia pitkin kauppahallille.

En tarkalleen tiedä mistä kaikista osa-alueista kukan hinta muodostuu. Verrattaessa Suomea ja Hollantia, ovat kukat Suomessa kalliita. Täällä edullisuus ja laadukkuus ovat johtaneet siihen että kukkia ostetaan todella paljon. Esimerkkinä alla oleva puketti maksoi viisi (5) euroa ja kestää helposti parisen viikkoa hyvällä hoidolla. 

Tästä kimpusta on nautittu jo viikonpäivät ja 
taitaa se vielä toisen viikon minua ilahduttaa keittiön ikkunan luona.
Iloista viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...