maanantai 19. syyskuuta 2016

Kaavojen säilytys


Joskus asiat luistavat ja projekti alkaa ja etenee ihan huomaamattaan, vaikkei tiedä sitä vielä aloittaneensakaan. Viattomasta kirjakauppareissusta (muovitaskujen hakureissu) kehkeytyi koko viikonlopun kestänyt askartelu ja kaavojen organisointisessio.

Löytyi sattumalta ihana kansio ja naapurikaupasta ihania papereita ja kartonkeja
sekä kasapäin muistikirjoja (sitä opiskelua varten..).
Erään mainoksen sanoin - siitä se ajatus sitten lähti.


Kun ompelee ja piirtää kaavoja, tulee väistämättä jossain vaiheessa eteen tilanne, jossa kaavoja täytyy alkaa säilömään jollakin tavalla ellei halua aina piirtää niitä uudelleen.
Kuinka sinä olet ratkaissut kaavasäilytyksen?
Olen viimeset vuodet säilyttänyt kaavojani kansiossa muovitaskuissa, joissa on paksusta paperista tehty etulehti. Etulehdessä on tiedot: mikä kaava, mistä lehdestä, mikä koko, mitä muutoksia on tehty ja mikä tärkeintä mitä kaavasta on tehty. Lisäksi muistaissani olen lisännyt kangassuikaleen kaavasta tehdyistä vaatteista. Näin omassa muistijärjestelmässäni säilyy paremmin muistikuva siitä, mitä mistäkin on tehty ja kuinka kaava tai vaate toimi.
Olen yrittänyt pitää kaavojen määrän maltillisena ja käyttää hyväksi havaittuja kaavoja eri projekteihin vain hieman muokkaamalla kaavaa. Valehtelematta niitä on kuitenkin kertynyt.
Koska edellinen kansio pullistelee kaavoja, päätin erottaa aikuisten kaavat lasten kaavoista. Samalla sain  poistettua ne kaavat, jotkä ovat jääneet pieneksi tai joista ei olekaan tehty mitään.


Aikuisten kaavakansioon väreihin yhteensopivat kartongit ja lastenkaavakansioon värihulluttelua.
Jos osaisin piirtää piirtäisin vielä kaavan mallisen esimerkkikuvan, mutta lahjattomana jäten piirtämisen muille. Kopiokoneen käyttö onnistuu loistavasti ja näin sain useimmin käytetyistä Mekkotehtaan kaavoista hyvät esimerkkikuvat kaavakansioon. Jouduinpa laittamaan vielä oman osastonkin heidän kaavoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...